4. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí na smetaně s knedlíkem je lahodné české pokrm, který si zamilujete na první ochutnání. Hovězí maso je krásně měkké a dochucené smetanovou omáčkou, která dodává jemnou chuť. K tomu servírujeme klasický domácí knedlík, který skvěle chutná s omáčkou. Nechte se unést tímto lahodným pokrmem a připravte si ho i vy doma dle našeho receptu.
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 2 cibule
- 200ml smetany ke šlehání
- 100ml vody
- sůl, pepř
- mouka na obalování masa
- olej na smažení
Postup
- Nejprve si maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete
- V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájené cibule
- Poté přidejte maso a restujte ho, dokud nezezlátne
- Přidejte smetanu a vodu a povařte na mírném ohni asi 30 minut
- Maso si můžete během vaření zamíchat, aby se krásně propojily přísady
- Pokud se omáčka zdá příliš řídká, můžete ji zahustit smíchanou vodou a moukou
- Můžete dochutit podle chuti solí a pepřem
- Smažte knedlíky a nakrájejte na plátky
- Servírujte hovězí na smetaně s knedlíkem a ozdobte petrželkou