9. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné pečené vepřové plátky se zelím, které jsou oblíbeným tradičním jídlem. Tento jednoduchý recept vám přinese skvělou kombinaci chutí a zaručeně potěší celou rodinu. Sledujte postup a připravte si lahodný pokrm plný aroma a chuťových zážitků!
Suroviny
- 600g vepřového masa
- 1 hlávka zelí
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- olej
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Nejprve si připravíme zelí. Nahrubo ho nakrájíme a osolíme. Necháme ho chvíli odstát, aby se trochu změkčilo.
- Na pánvi rozpálíme olej a přidáme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme nakrájené vepřové maso a osolíme, opečeme ze všech stran.
- Přidáme nakyslé zelí a zalijeme trochou vody. Přiklopíme poklicí a dusíme do měkka zhruba 30 minut.
- Případně dochutíme solí, pepřem a majoránkou podle chuti.
- Hotové jídlo podáváme s bramborem nebo knedlíky.