9. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
Pečený vepřový plátek se zelím
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na⁣ lahodné pečené vepřové plátky se zelím, ⁣které jsou oblíbeným ⁤tradičním jídlem.⁢ Tento ​jednoduchý recept vám ​přinese skvělou kombinaci chutí⁢ a ‍zaručeně ‌potěší ‍celou rodinu. Sledujte postup a připravte si lahodný ⁤pokrm plný aroma a chuťových zážitků!

Suroviny

  • 600g vepřového masa
  • 1 hlávka zelí
  • 2 cibule
  • 3 stroužky⁢ česneku
  • olej
  • sůl,⁣ pepř, majoránka

Postup

  1. Nejprve si připravíme‍ zelí. Nahrubo‌ ho nakrájíme⁣ a osolíme. Necháme ho⁤ chvíli ⁢odstát, aby se trochu změkčilo.
  2. Na pánvi rozpálíme⁣ olej a přidáme nakrájenou cibuli ⁢a ‍prolisovaný ‍česnek.
  3. Přidáme nakrájené⁣ vepřové ⁤maso a osolíme, opečeme ‍ze všech stran.
  4. Přidáme nakyslé zelí ⁤a zalijeme ⁤trochou vody. Přiklopíme poklicí a dusíme do měkka zhruba ​30 minut.
  5. Případně ⁤dochutíme ‌solí, pepřem ‌a majoránkou podle chuti.
  6. Hotové jídlo​ podáváme s bramborem‌ nebo knedlíky.