12. 11. 2025
Autor: Olga Vařilová
Pečená kachna s brusinkovým džemem
zdroj: Recepty 24/7


Vyzkoušejte tento nepřekonatelný recept na pečenou‌ kachnu s brusinkovým džemem.Perfektně křupavá kůže, šťavnatý maso ‍a sladkokyselý džem vytváří nezapomenutelnou chuťovou harmonii.⁢ Ideální volba pro vánoční večeři nebo jiné speciální příležitosti. step-by-step návod na přípravu této​ tradiční české pochoutky.

Pečená kachna s brusinkovým džemem je tradiční české jídlo, které je velmi oblíbené především ⁤v době svátků. Tento recept Vám ​pomůže nabídnout svým hostům skvělý pokrm, který si jistě zamilují. ​Pečená kachna s brusinkovým džemem je jídlo, které chutná tak dobře,⁢ že ho‌ budete ‍chtít připravovat po celý rok.

Suroviny:

  • 1 celá kachna (asi 2,5 kg)
  • 4 ⁣lžíce‌ soli
  • 1 lžíce pepře
  • 6 stroužků česneku
  • 1⁤ jablko
  • 1 cibule
  • 250 ml piva
  • 250 ml⁣ vývaru z⁣ kachny nebo ‌z kuřete
  • 250 g brusinkový džem

První, co musíte udělat, je ‌sehnat všechny potřebné suroviny. Kachnu si můžete koupit v místním ‌obchodě nebo ji ⁤můžete předem objednat⁣ u řezníka. Pivo a⁣ brusinkový džem může ⁣být jakékoliv značky, kterou máte rádi. Pokud nemáte vývar z kachny nebo ‍z kuřete, můžete ho nahradit vodou.

Postup:

  • Nejprve si kachnu očistěte a osušte. Očistěte⁢ také česnek,​ jablko a cibuli. Česnek rozmačkejte a jablko a cibuli si nakrájejte na menší kousky.
  • Poté ​kachnu⁢ natřete solí a pepřem z obou stran ⁢a vložte do ní rozmačkaný česnek, nakrájené jablko a cibuli.Kachnu poté přendejte do pekáče.
  • Předehřejte troubu na 180°C ​a vložte do ní pekáč s kachnou. Kachnu pečte asi 1 hodinu a poté ji podlijte pivem.
  • Pokračujte v pečení další hodinu a poté kachnu znovu podlijte, ⁣tentokrát vývarem.
  • Pokračujte v pečení dokud kachna⁣ nezačne být zlatohnědá a křupavá. To by mělo trvat dalších asi 30 minut. Občas kachnu během pečení potírejte šťávou, která se vytvoří.
  • Po‌ době pečení vyjměte kachnu z trouby a ​nechte ji cca 15 minut odpočívat, než ji začnete krájet.
  • Kachnu podávejte s brusinkovým džemem ⁢a vašimi oblíbenými‍ přílohami.

Tento recept na pečenou kachnu s brusinkovým džemem‍ je jednoduchý a výsledek je fantastický. ​Kachna je ‌pečena dokonale,je ​křupavá na povrchu a‌ uvnitř je šťavnatá. Brusinkový džem⁤ dodává tomuto pokrmu sladkokyselou chut‘, která perfektně doplňuje chuť kachny. Toto tradiční české jídlo​ bude určitě ⁢velkým hitem u ⁣vašeho stolu.

Ať už ⁤vaříte pro svou rodinu, pro přátele nebo pro hosty na večírku, tato ⁢pečená kachna s brusinkovým džemem je ⁤výtečným⁤ výběrem. Pokud se rozhodnete tento recept zkoušet, jsem⁣ si jistý,⁣ že budete nadšení z výsledku. Takže neváhejte a uvařte si tyto skvostné pečené kachny s brusinkovým‌ džemem. Přeji vám dobrou chuť.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář