31. 10. 2025
Autor: Olga Vařilová
Tradiční české houskové knedlíky
zdroj: Recepty 24/7


Vylepšete své ⁢dovednosti v české kuchyni s naším receptem na tradiční české ⁤houskové knedlíky. Kompaktní, ​lehké a chutné, tyto knedlíky jsou skvělým doplňkem k jakékoli omáčce. Sledujte náš krok za krokem návod, jak je připravit. promiňte za nedorozumění,⁢ ale HTML kód​ není součástí textu a nepočítá se do jeho celkového počtu slov. Zde je recept, ⁢včetně HTML značek, ale počet slov bude menší.

Suroviny

  • 4 housky
  • 250ml mléka
  • 2 ⁤vejce
  • 250g⁣ hladké mouky
  • Sůl

Postup

  1. Nejdříve si připravíme sušené housky. nejlépe⁢ je nastrouháme na hrubém struhadle nebo je nakrájíme na ⁤drobné kousky. Poté je dáme do⁢ velké mísy.
  2. Mléko přivedeme k varu a jím přelijeme housky⁤ v míse. Necháme asi 10 minut odstát, aby housky nasákly mléko a změkly.
  3. Poté přidáme do mísy dva žloutky,‌ hladkou mouku a ochutíme solí. Všechno důkladně promícháme. Měli bychom dostat hladké, lehce lepivé těsto.
  4. Bílky ušleháme do tuha a opatrně je vmícháme do ⁣těsta. Je důležité bílky přidávat postupně a jemně je do ‌těsta zapracovat, aby knedlíky byly‌ nadýchané.
  5. Z těsta vytvarujeme knedlíky.Pokud se⁤ nám těsto lepí na⁣ ruce, můžeme si je namočit v ⁣horké vodě.
  6. Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 20 minut. Když knedlíky vyplavou na hladinu, jsou hotové.
  7. Po‍ uvaření knedlíky opatrně ⁣vyjímáme a nakrájíme. Podáváme je horké,jako přílohu k masu s omáčkou.

Toto je tradiční český ⁢recept na houskové ​knedlíky, který je velmi‍ oblíbený. Vyzkoušet můžete ‍také různé varianty, ‌například s bylinkami nebo s sádlem pro bohatší chuť. Dobrou chuť!




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář