
Objevte autentické chutě východu s receptem na japonskou polévku miso s tofu. Jednoduchý a zdravý recept,který vás zahřeje a dodá vašemu tělu potřebné živiny.
Japonská polévka miso je světově proslulým pokrmem, který hrála podstatnou roli v japonské kuchyni. Je too zdravá a vysoce výživná polévka,která je plná bílkovin,vlákniny a esenciálních vitamínů a minerálů. Hlavními přísadami jsou miso pasta, tofu a řasy.Následující příručka vás provede detailním procesem přípravy japonské polévky miso s tofu.
Suroviny
- 4 šálky vody
- 1 obal sušených řas wakame
- 1 až 2 lžíce miso pasty (dle chuti)
- 1 blok tofu, nakrájený na malé kostky
- 2 jarní cibulky, nakrájené na tenké kousky
Pro vegansko-vegetariánskou verzi můžete přidat také následující suroviny:
- Kapusta bok choy
- Mrkev, nakrájená na tenké julienne proužky
- houby shiitake, pokud jsou dostupné
Postup
1. Než začnete vařit polévku, dejte sušené řasy wakame napustit do studené vody na 15 minut, dokud nezměknou.Jakmile jsou řasy napuštěné, opláchněte je pod tekoucí vodou a nakrájejte je na menší kousky.
2. Vložte 4 šálky vody do hrnce a přiveďte k varu. Poté přidejte připravené řasy wakame do vroucí vody a nechejte je vařit po dobu 5 minut.
3. Jakmile jsou řasy uvařené, přidejte miso pastu do polévky.Miso pastu je nejlepší přidat, když je voda teplá, nikoli horká, aby se zachovaly všechny její zdravé vlastnosti. Nejlépe je vložit miso pastu do cedníku a ponořit ji do vody. Pomocí lžíce pak smícháme miso pastu s vodou, dokud se úplně nerozpustí.
4. Po zpracování miso pasty přidejte tofu do polévky a vařte dalších 5 minut. Tofu je sice již uvařený, ale vařením se stane měkčím a nasákne více chuti z ostatních ingrediencí. Pokud si přejete, můžete přidat další přísady, jako je kapusta bok choy, mrkev a houby shiitake.
5. Po uvaření všech přísad vložte nakrájenou jarní cibulku jako poslední součást. Cílem je,aby byla jarní cibulka stále svěží a chrupavá,takže ji do polévky vkládáme až v poslední chvíli.
6. Vaši japonskou miso polévku s tofu nyní můžete servírovat. Polévka je nejlepší, když je čerstvě uvařená, ale můžete ji skladovat v lednici až 2 dny. Pokud chcete polévku znovu ohřát, ujistěte se, že ji nevaříte přímo, ale pouze ji zahřejete, abyste zachovali všechny zdravé vlastnosti miso pasty.
Japonská polévka miso s tofu je vynikající předkrm nebo lehké jídlo, které je dokonale vyvážené a plné chutí. Je to také velmi zdravé jídlo, bohaté na bílkoviny a vlákninu. Doufejme, že se vám tento recept líbil a že si užijete přípravu a konzumaci této klasické japonské polévky.

