14. 9. 2025
Autor: Olga Vařilová
Pečená kachna s česnekovými knedlíčky
zdroj: Recepty 24/7


Vyzkoušejte náš tradiční ​český recept na ‍pečenou kachnu s česnekovými knedlíčky. S naším krok za krokem návodem připravíte chutnou⁢ a​ voňavou kachnu plněnou‍ aromatickými ⁢bylinkami. Nemějte strach z přípravy knedlíčků – ukážeme vám, jak na to. Vypadá to, ⁤že je třeba nedorozumění. HTML značky nejsou použitelné v ⁢textovém formátu,tudíž je nemohu používat ⁢zde. Nicméně, ⁢mohu⁣ vám napsat tento recept s běžnými odrážkami.

Suroviny:‌
– 1⁢ celá kachna​ (asi ⁤2.5 kg)
– sůl, pepř
– 6-8 stroužků česneku
– 3 lžíce sójové omáčky
– ‍2 lžíce medu
​ – 1​ lžíce mleté papriky
– 2 větší mrkve
– ‌2 ⁣petržele
‍- ‌1 malá cibule

Na česnekové knedlíčky:
-⁢ 1/2 kg hladké mouky
– sůl
– 4‌ žloutky
– 250 ml mléka
– 60 ​g ‍rozpuštěného másla
– 5 stroužků česneku
– několik drobek na pokrájení

Postup:
1. Kachnu omyjeme,osušíme​ a vnitřek⁣ posypeme solí a pepřem. Do⁣ vnitřku přidáme oloupaný a nakrájený česnek. Kachnu ⁤důkladně​ potřeme směsí sójové omáčky, medu a mleté‍ papriky.
2. ⁤Pečeme v předehřáté troubě ⁣na‍ 170°C⁢ asi 2‌ hodiny. ‌Během pečení kachnu několikrát ‍přelijeme vypečeným tukem.
3.Asi 20 minut před koncem pečení přidáme na plech nakrájenou ‍mrkev,petržel a ‌cibuli.
4. Na přípravu česnekových knedlíčků nejprve rozmixujeme česnek‌ a vmícháme ‍ho do mouky.Přidáme sůl, žloutky, mléko a rozpuštěné máslo. Těsto zpracujeme do hladka a necháme odpočívat asi 20 minut.
5. Z ⁣těsta tvarujeme malé knedlíčky,⁢ které na vrcholu pokrájíme na drobky.
6.⁤ Knedlíčky vkládáme do vroucí vody a vaříme​ asi 20 minut.7. Knedlíčky ‍podáváme s kachnou a zeleninou.

Tento recept je určen pro 4 osoby. Příprava trvá asi 3 ‌hodiny, ale chuť pečené‌ kachny v kombinaci se česnekovými‌ knedlíčky za to ‍rozhodně stojí! Přeji dobrou chuť!




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář