19. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Kuřecí salsiccia na grilu je skvělá volba pro letní grilování. Chuťově bohatá a šťavnatá kombinace kuřecího masa a italské salsiccie jistě potěší vaše chuťové buňky. S návodem na přípravu tohoto lahodného pokrmu se stanete grilovacím mistrem! Zkuste recept na kuřecí salsiccia na grilu ještě dnes.
Suroviny
- 4 kusy kuřecích prsou
- 4 kusy italských salsiccií
- 1 citrón
- česnek
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
- Nejprve připravte marinádu smícháním olivového oleje, šťávy z citrónu, prolisovaného česneku, soli a pepře. Vzniklou marinádou potřete kuřecí prsa, aby dobře nasákla.
- Poté nechte maso odpočívat v lednici minimálně jednu hodinu.
- Před grilováním rozehřejte gril a položte na něj připravené kuřecí prsa a salsiccie. Grilujte přibližně 10-15 minut z obou stran nebo dokud maso není zcela propečené.
- Po upečení nechte maso ještě chvilku odpočinout a pak podávejte s čerstvým salátem nebo pečivem.

