19. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Kuřecí salsiccia na grilu je skvělá volba pro letní grilování. Chuťově bohatá a šťavnatá kombinace kuřecího masa a italské salsiccie jistě potěší vaše chuťové buňky. S návodem na přípravu tohoto lahodného pokrmu se stanete grilovacím mistrem! Zkuste recept na kuřecí salsiccia na grilu ještě dnes.
Suroviny
- 4 kusy kuřecích prsou
 - 4 kusy italských salsiccií
 - 1 citrón
 - česnek
 - olivový olej
 - sůl
 - pepř
 
Postup
- Nejprve připravte marinádu smícháním olivového oleje, šťávy z citrónu, prolisovaného česneku, soli a pepře. Vzniklou marinádou potřete kuřecí prsa, aby dobře nasákla.
 - Poté nechte maso odpočívat v lednici minimálně jednu hodinu.
 - Před grilováním rozehřejte gril a položte na něj připravené kuřecí prsa a salsiccie. Grilujte přibližně 10-15 minut z obou stran nebo dokud maso není zcela propečené.
 - Po upečení nechte maso ještě chvilku odpočinout a pak podávejte s čerstvým salátem nebo pečivem.
 

