19. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Pečená krůta s bramborovým salátem
zdroj: Recepty 24/7

⁤ Pečená krůta s bramborovým salátem je ‍chutný ⁢a​ sýtý ‌pokrm,⁢ který okouzlí nejen milovníky⁤ tradičního jídla. Naučte ⁣se připravit lahodnou⁢ krůtu pečenou s kořením a podávanou​ s osvěžujícím​ bramborovým salátem. Tento ⁤recept vám zajistí skvělou‌ chuť a spokojené ‌žaludky vašich hostů.‍ Užijte si pohodový večer plný dobrého jídla a příjemné ‌atmosféry.

Suroviny

  • 1 krůta (cca 3-4 kg)
  • 500 g brambor
  • 1 ‍cibule
  • 2 mrkve
  • 200 ml bílého vína
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • sójová omáčka
  • sůl, pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Nejprve předehřejte troubu na 180°C.
  2. Krůtu očistěte, osolte ⁢a opepřete‌ jak zvnějšku, ‍tak zevnitř.​ Vložte ​do pekáče.
  3. Brambory oloupejte,⁢ nakrájejte na kostičky a ​umyjte. Nakrájejte cibuli a mrkev na ⁣plátky.
  4. Přidejte brambory, cibuli a mrkev kolem ​krůty do pekáče.
  5. Pourčete bílé víno a kuřecí vývar kolem ⁣krůty a ⁢zeleniny.
  6. Pokapejte olivovým olejem a pokapejte sojovou omáčkou.
  7. Přikryjte pekáč⁤ a dejte⁣ péct do trouby na cca 2 a půl hodiny nebo dokud nebude krůta měkká.
  8. Občas podlejte ‍výpekem.
  9. Po upečení nechte krůtu odpočinout před‍ krájením.
  10. Podávejte s ⁤bramborovým ‌salátem.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *