18. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Hovězí na klasický způsob
zdroj: Recepty 24/7

⁢ Hovězí na klasický‍ způsob je ​oblíbený‍ český⁢ recept, který‍ potěší každého ‌milovníka masových pokrmů. Vyzkoušejte tento tradiční pokrm a pochutnejte si⁢ na lahodném⁤ hovězím⁣ masu ⁤s omáčkou a přílohou podle vaší chuti. S naším receptem na hovězí na klasický způsob překvapíte⁣ své‌ blízké dokonalou‍ kombinací chutí a vůní. Nechte se unést lahodnými vůněmi a chutěmi tradiční české kuchyně! ‌

Suroviny

  • 500g⁣ hovězího masa (krkovička nebo roštěnka)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce ⁤oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 500ml⁤ hovězího vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • sůl, pepř, kmín

Postup

  1. Na⁢ pánvi ⁣rozehřejte olej a osmahněte na⁢ něm na kostky nakrájenou cibuli a protlačený česnek.
  2. Přidejte na kousky nakrájené hovězí maso a osmažte ho z každé ‌strany dozlatova.
  3. Přisypte hladkou mouku, promíchejte⁤ a podlijte hovězím vývarem.
  4. Přidejte rajčatový ⁢protlak, osolte, ⁢opepřete ⁣a⁢ přidejte kmín podle chuti.
  5. Nechejte vařit na mírném ohni pod pokličkou asi 1,5 ⁢hodiny, dokud maso⁢ neprovaří.
  6. Po ​uvaření můžete podávat s knedlíkem⁤ nebo rýží.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *