18. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Hovězí na klasický způsob je oblíbený český recept, který potěší každého milovníka masových pokrmů. Vyzkoušejte tento tradiční pokrm a pochutnejte si na lahodném hovězím masu s omáčkou a přílohou podle vaší chuti. S naším receptem na hovězí na klasický způsob překvapíte své blízké dokonalou kombinací chutí a vůní. Nechte se unést lahodnými vůněmi a chutěmi tradiční české kuchyně!
Suroviny
- 500g hovězího masa (krkovička nebo roštěnka)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 500ml hovězího vývaru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm na kostky nakrájenou cibuli a protlačený česnek.
- Přidejte na kousky nakrájené hovězí maso a osmažte ho z každé strany dozlatova.
- Přisypte hladkou mouku, promíchejte a podlijte hovězím vývarem.
- Přidejte rajčatový protlak, osolte, opepřete a přidejte kmín podle chuti.
- Nechejte vařit na mírném ohni pod pokličkou asi 1,5 hodiny, dokud maso neprovaří.
- Po uvaření můžete podávat s knedlíkem nebo rýží.

