14. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Svíčková s karotkou a bramborem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou domácí svíčkovou s karotkou a bramborem. Tento tradiční český recept je skvělou volbou pro rodinný oběd nebo oslavu. Zaručeně vás nadchne bohatá chuť a ‌jemná textura‌ této lahodné pokrmy.​ S námi můžete vařit jako profesionál!

Suroviny

  • 600g svíčkového masa
  • 2 středně velké mrkve
  • 4 větší brambory
  • 1 cibule
  • 2 ​stroužky česneku
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 500ml⁢ vývaru
  • olej nebo máslo
  • kmín, bobkový list, pepř, sůl

Postup

  1. Nejprve si připravíme základní míchanou ⁢zeleninu. Na pánvi ‌rozehřejeme trochu oleje nebo másla a na něm osmahneme na ⁢drobno nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme nakrájené mrkev a brambory a zpěníme jiště chvíli na pánvi.
  3. Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Přidáme kmín, bobkový list, pepř a sůl podle chuti. Přiklopíme poklicí a necháme vařit na mírném ohni, dokud se zelenina nezměkne.
  4. Mezitím si připravíme maso. Svíčkovou nařežeme‌ na plátky a opečeme‍ z obou stran na pánvi. Osolíme, ​opepříme a přidáme prolisovaný česnek.
  5. Když je maso hotové, vyndáme ho z pánve a do výpeku přidáme smetanu. Necháme provařit a dochutíme solí a pepřem.
  6. Svíčkovou podáváme se zeleninovou směsí a podlijeme omáčkou ze smetany. Podáváme s knedlíkem nebo se šťouchanými brambory. Dobrou chuť!




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *