14. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš lahodný recept na ratatouille s pečenými vejci! Tato klasická francouzská zeleninová směs se skvěle doplňuje s křehkými vejci, která přidávají do jídla bohatou chuť a protein. Vyzkoušejte tento jednoduchý a zdravý recept jako skvělou volbu na lehkou večeři nebo brunch.
Suroviny
- 2 baklažány
- 2 cukety
- 2 papriky
- 4 rajčata
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl, pepř, tymián, rozmarýn
- 4 vejce
- čerstvý petržel
Postup
- Naolejovaný plech si předehřejte na 200°C.
- Baklažány, cukety, papriky, rajčata, cibule a česnek nakrájejte na menší kousky.
- Přidejte do mísy a promíchejte s olivovým olejem a kořením.
- Rozložte zeleninu na plech a pečte asi 40 minut, dokud není zlatavá.
- Vytvořte důlky a rozklepněte do nich vejce.
- Pečte dalších 10-15 minut, dokud nejsou vejce hotová podle vašeho přání.
- Po vyskládání na talíř posypte nasekanou petrželí a podávejte.

