8. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Kulajda s lilkem a křupavcem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na tradiční českou polévku Kulajda ⁣s lilkem a křupavcem, která vyniká‍ bohatou chutí a jednoduchou přípravou. Využijte sezónní ‍ingredience a připravte si lahodnou ⁢polévku ‌plnou výrazných chutí,‌ která jistě ⁤potěší vaše chuťové⁢ buňky. S ‍námi si ‍jednoduše připravíte skvělou kulajdu plnou lilků a křupavého masa.

Suroviny

  • 1 ⁤velká brambora
  • 1 středně​ velká cibule
  • 1 plechovka lilek
  • 100 ​g křupavek
  • 1 lžíce másla
  • 1‌ lžíce hladké mouky
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 150 ml smetany⁤ ke šlehání
  • Sůl, pepř, kopr a citronová šťáva podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme máslo a ​osmahneme na něm nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme na‍ kostičky nakrájenou bramboru a necháme chvíli restovat.
  3. Přidáme lilek z plechovky včetně šťávy a zalijeme zeleninovým ⁣vývarem.
  4. Povaříme do měkka ​bramboru.
  5. Moukou hustíme polévku.
  6. Přilijeme smetanu a dochutíme solí, ​pepřem,‍ koprem ‌a citronovou šťávou.
  7. Servírujeme posypané křupavkami.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *