7. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné indické korma s kuřecím masem, plným aromatických koření a krémové omáčky. Tento recept je ideální pro milovníky exotických chutí a snadno se připravuje i doma. Podívejte se na krok za krokem návod na přípravu a překvapte své blízké tímto lahodným pokrmem.
Suroviny
- 500g kuřecího masa (na kosti)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce korma koření
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mleté skořice
- ½ lžičky mletého kmínu
- ½ lžičky mleté papriky
- 400ml kokosového mléka
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli do zlatova.
- Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a opečeme dozlatova.
- Přidáme prolisovaný česnek, korma koření, zázvor, skořici, kmín a papriku.
- Sůl a pepř dochutíme podle chuti.
- Přilijeme kokosové mléko a necháme provařit asi 20 minut.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit trochou škrobu rozmíchaného ve vodě.
- Servírujeme s rýží nebo naan chlebem. Dobrou chuť!

