7. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Hovězí na rajskou omáčku s knedlíkem je tradiční české jídlo plné chuti a vůně. Naučte se připravit lahodné hovězí maso podávané s omáčkou z rajčat a křupavými houskovými knedlíky. Tento recept je oblíbenou volbou pro rodinné večeře i oslavy. Vyzkoušejte ho ještě dnes a užijte si skvělou chuť!
Suroviny:
- 600g hovězího masa na nudličky
- 1 cibule
- 400g rajčat
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička cukru
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička mleté papriky
- olej, sůl, pepř
Postup:
- Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme maso a osmažíme ho dozlatova.
- Přidáme rajčata nakrájená na kostičky, protlak, cukr, majoránku a mletou papriku. Osolíme a opepříme podle chuti.
- Rajskou omáčku dusíme asi 60 minut na mírném plameni a občas promícháváme.
- Mezitím si připravíme knedlíky podle svého oblíbeného receptu.
- Hovězí na rajskou omáčku podáváme s knedlíkem. Dobrou chuť!

