30. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Rybí filé s bylinkovým bramborem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte toto dokonalé ​recept na rybí filé s bylinkovým bramborem! Kombinace čerstvého rybího⁤ masa a voňavého bylinkového bramboru zaručeně potěší nejen vaše ‌chuťové buňky. Snaživci dobře vědí, že tohle jídlo je opravdu tak lahodné, že‍ jej opravdu musí vyzkoušet. Náš recept je snadný a rychlý a určitě vás překvapí svým bohatým a‍ intenzivním chutím. Připravte si luxusní pokrm plný ​šťavnatosti a lahodné chuti! Suroviny:

  • 4 kusy rybího filé‍ (např. treska,‌ losos)
  • 800 g brambor
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce nasekané čerstvé petržele
  • 1 lžička ⁣nasekaného česneku
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Nejprve si připravíme bylinkový olej. Smícháme olivový⁢ olej s⁣ petrželí, česnekem, solí⁢ a pepřem.
  2. Brambory oloupeme, nakrájíme ‍na menší kousky a uvaříme je​ ve slané vodě do měkka.
  3. Odkapeme vařené brambory a přendáme je do mísy. Přidáme připravený bylinkový olej a promícháme.
  4. Rybí filé osolíme a opepříme z⁣ obou stran.
  5. Na rozpálené pánvi ​osmažíme ⁤rybí filé z obou stran dozlatova.
  6. Smažené rybí filé podáváme s bylinkovým bramborem. Dobrou chuť!