Vyzkoušejte tento lahodný recept na telecí roládu s šalotkovou omáčkou, která jistě potěší vaše chuťové buňky. S jemným telecím masem a bohatou omáčkou ze šalotek budete mít skvělou večeři pro celou rodinu. Podívejte se na recept a dejte si toto lahodné jídlo k obědu nebo večeři.
Suroviny
- 800 g telecího masa
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce nasekané šalotky
- 200 ml vývaru
- 100 ml smetany ke šlehání
- 1 lžička másla
- sůl, pepř, tymián
Postup
1. Mleté maso smíchejte s prolisovaným česnekem, osolte, opepřete a promíchejte.
2. Maso rozválejte na prkénku do obdélníku, který potřete máslem a posypte nasekanou šalotkou a tymiánem.
3. Maso zabalte do rolády a převažte provázkem.
4. Roládu osmažte na oleji zprudka z obou stran a dejte péct do trouby předehřáté na 180°C.
5. Pečte 30 minut a průběžně podlévejte vývarem.
6. Hotovou roládu vyjměte z trouby, nechte odpočinout a připravte omáčku.
7. Na pánvi si osmahněte šalotku dozlatova, zalijte vývarem a smetanou a nechejte provařit.
8. Omáčku dochuťte solí, pepřem a podávejte s plátky telecí rolády. Dobrou chuť!