27. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Svíčková na másle cuketový krém
zdroj: Recepty 24/7

Svíčková na másle s cuketovým⁣ krémem je lahodná variace‍ tradičního českého jídla. Naučte‌ se, jak připravit tento lahodný pokrm a ohromte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 600g hovězí svíčkové
  • 2 ​lžíce másla
  • 1⁢ velká cibule
  • 3 stroužky​ česneku
  • 2 ​lžíce hladké⁢ mouky
  • 1 ​lžička mletého⁤ kmínu
  • 1 lžička mletého ⁢kmínu
  • 1 lžička mleté ⁣papriky
  • 400ml hovězího⁤ vývaru
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce hořčice
  • sůl, pepř

Postup

  1. Svíčkovou ⁣nakrájejte⁣ na plátky a jemně osolte a opepřete.
  2. Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm⁤ nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  3. Přidejte nakrájenou svíčkovou a opékejte, dokud nezezlátne.
  4. Posypte hladkou​ moukou,​ přidejte ‍mletý ‍kmín, mletou papriku a podlijte hovězím vývarem.
  5. Nechejte ‍povařit ​do měkka, přidejte ⁣smetanu ke šlehání a přiveďte k varu.
  6. Přidejte lžíci ⁢hořčice a dochuťte solí⁤ a‌ pepřem podle chuti.

Cuketový krém

  • 2 středně velké cukety
  • 1 ⁤cibule
  • 2 lžíce másla
  • 200ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř, muškátový oříšek

Postup

  1. Cukety​ oloupejte a nakrájejte‌ na menší kousky.
  2. Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm nakrájenou cibuli.
  3. Přidejte nakrájené cukety a ​restujte, dokud nezměknou.
  4. Přidejte smetanu ke​ šlehání a nechte provařit do⁢ měkka.
  5. Rozmixujte dohladka, dochuťte solí, pepřem​ a muškátovým oříškem.