25. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na lahodné jídlo plné chuti? Vyzkoušejte náš recept na pečené jehněčí s batáty. Tento pokrm je skvělou alternativou k tradiční nedělní pečeni a jistě si ho zamilujete. Podívejte se na náš krok za krokem recept a dejte si dobrou chuť!
Suroviny
- 1 kg jehněčího masa
- 4 středně velké batáty
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- kmín, mletá paprika
Postup
- Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C.
- Maso očistíme a nakrájíme na menší kousky. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a mletou papriku.
- Umyté batáty oloupeme, nakrájíme na menší kousky a cibuli na plátky.
- Vykuličkujeme česnek a nakrájíme na tenké plátky.
- Vymažeme pekáč olejem a do něj vložíme maso, batáty, cibuli a česnek.
- Přidáme lžíci olivového oleje a promícháme, aby se vše dobře spojilo
- Poté pečeme v předehřáté troubě asi 45-60 minut, dokud maso není dobře propečené a batáty hezky zlatavé.
- Po upečení můžeme posypat pokrájenou petrželkou nebo jinými bylinkami dle chuti.