25. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tradiční recept na houskový knedlík s vajíčkem, který vás okouzlí svou chuťovou harmonií a jednoduchostí přípravy. Naučte se jak snadno připravit tento klasický český pokrm a udělejte si radost klasickou domácí kuchyní. Není nic lepšího než měkký a nadýchaný houskový knedlík s teplým vajíčkem – s chutí, která vás okouzlí na první kousnutí. Zkuste tento jednoduchý recept ještě dnes!
Suroviny
- 4-5 houskových knedlíků
- 4 vajíčka
- sůl
Postup
- Nejprve si uvaříme houskové knedlíky podle receptu.
- V hrnci si dejte vroucí vodu a přidejte sůl.
- Do vroucí vody opatrně rozklepněte vajíčka a vařte je asi 8-10 minut podle toho, jak máte rádi natvrdo uvařená vajíčka.
- Vajíčka vyndejte z vroucí vody, oloupejte a podávejte s houskovými knedlíky.