23. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Zelená polévka s klobásou je lahodný a sýtý pokrm, který potěší každého milovníka tradičních českých receptů. S jemnou chutí zelí, klobásy a koření je tato polévka skvělou volbou pro chladné dny. Naučte se, jak ji snadno a rychle připravit a dopřejte si kulinářský zážitek plný chutí a vůní. S naším receptem na zelnou polévku s klobásou se stane tento pokrm oblíbenou součástí vaší domácí kuchyně! Suroviny:
- 1 šálek nasekané cibule
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 brambory, nakrájené na kostky
- 4 šálky vývaru zeleniny
- 2 šálky nakrájeného zelí
- 1 pár klobás, nakrájených na kolečka
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej na opékání
Postup:
- Na rozehřátém olivovém oleji osmahneme cibuli a česnek, dokud nezestřihnou.
- Přidáme brambory a kmín a necháme chvíli opékat.
- Poté zalijeme vývarem zeleniny a přivedeme k varu.
- Přidáme zelí a vaříme, dokud nezměkne.
- Po chvíli přidáme klobásu a vaříme ještě asi 5 minut, dokud není klobása prohřátá.
- Ochutnáme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
- Polévku podáváme horkou s křupavým chlebem. Dobrou chuť!