23. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tradiční český recept na pokrm „knedlo-zelo-vepřo-zelí“, který spojuje lahodné vepřové maso, dušené zelí a měkké knedlíky. Tento jednoduchý a chutný pokrm je oblíbený po celé České republice. S námi si můžete snadno připravit tuto lahodnou klasiku české kuchyně doma! Naučte se jak uvařit knedlo-zelo-vepřo-zelí krok za krokem a okouzlete své chuťové buňky tradiční českou pochoutkou.
Suroviny
- 400g vepřového masa
- 1 kg zelí
- 500g brambor
- 200g hladké mouky
- 1 vejce
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Ve velkém hrnci osmahneme na kostičky nakrájené vepřové maso.
- Přidáme na drobné proužky nakrájené zelí a dusíme do měkka.
- V jiném hrnci uvaříme brambory, které následně rozmačkáme.
- V hrnci smícháme bramborovou kaši s hladkou moukou, vejcem, solí, pepřem a kmínem, vytvoříme těsto.
- Z těsta vytvarujeme knedlíky, které uvaříme ve vařící vodě.
- Po uvaření knedlíky podáváme s vepřovým masem se zelím.