23. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Knedlo-zelo-vepřo-zelí.
zdroj: Recepty 24/7

Tradiční český recept na pokrm „knedlo-zelo-vepřo-zelí“, který spojuje ⁤lahodné vepřové maso, dušené ⁤zelí a měkké knedlíky. Tento jednoduchý a chutný pokrm je​ oblíbený po ⁤celé‍ České ​republice. S námi ‍si ⁣můžete snadno ⁣připravit tuto lahodnou ‍klasiku‍ české kuchyně doma! Naučte se jak uvařit ‍knedlo-zelo-vepřo-zelí​ krok za ​krokem⁣ a ‍okouzlete své chuťové buňky tradiční českou pochoutkou.

Suroviny

  • 400g vepřového masa
  • 1 ⁤kg zelí
  • 500g brambor
  • 200g hladké mouky
  • 1 vejce
  • sůl, pepř, kmín

Postup

  1. Ve velkém ⁣hrnci osmahneme⁣ na‌ kostičky nakrájené vepřové​ maso.
  2. Přidáme na drobné ⁣proužky nakrájené zelí a dusíme do měkka.
  3. V jiném hrnci uvaříme brambory, které následně rozmačkáme.
  4. V hrnci smícháme bramborovou kaši s​ hladkou moukou, vejcem, solí, pepřem ⁢a kmínem, vytvoříme těsto.
  5. Z ​těsta vytvarujeme ⁤knedlíky, které uvaříme ve vařící ​vodě.
  6. Po uvaření knedlíky ⁣podáváme‌ s vepřovým masem se zelím.