30. 8. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na tradiční český pokrm – domácí knedlíky s lahodným uzeným masem. Jednoduchý, chutný a sytý pokrm, který si zamilujete! S kvalitními surovinami a správným postupem se vám určitě podaří uvařit skvělý oběd pro celou rodinu. Nechte se unést vůní a chutí tohoto klasického českého jídla. Naučte se, jak připravit dokonalé knedlíky s uzeným masem díky našemu snadnému receptu. Vaše chuťové buňky vám za to budou vděčné!
Suroviny:
- 500g brambor
- 250g mouky
- 1 vejce
- 200g uzeného masa
- 50g másla
- 1 cibule
- sůl, pepř
Postup:
- Oloupejte brambory a rozvařte je ve slané vodě.
- Proceďte brambory a nechte je vychladnout.
- Nakrájejte uzené maso a cibuli na drobné kousky.
- V míse smíchejte mouku, vejce, sůl a vychladlé brambory a vytvořte hladké těsto.
- Z těsta vytvořte knedlíky a do každého vložte kousek uzeného masa.
- Uvařte knedlíky ve vroucí osolené vodě cca 20 minut.
- Mezitím na pánvi osmahněte cibuli s máslem.
- Po uvaření knedlíků je sceďte a podávejte s cibulí a máslem jako přílohu.