19. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné hovězí ragú s krémovou bramborovou kaší. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky tradiční české kuchyně. S chutí, která vás rozhodně nadchne!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 2 stroužky česneku
- 400g rajčat z konzervy
- 400ml hovězího vývaru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce oleje
- soľ, pepř, tymián
- 500g brambor
- 100ml mléka
- 50g másla
Postup
- Na oleji osmahneme nastrouhanou cibuli, na plátky nakrájenou mrkev a na kostičky nakrájený česnek.
- Přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso a zprudka opečeme z obou stran.
- Přidáme rajčata z konzervy, rajčatový protlak, hovězí vývar, sůl, pepř a tymián. Vaříme 1,5 hodiny na mírném ohni, občas promícháme.
- Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme je na menší kousky a vaříme v osolené vodě do měkka.
- Uvařené brambory sceďte, přidejte máslo a mléko a rozmixujte na kaši.
- Servírujeme hovězí ragú s bramborovou kaší a podle chuti můžeme ozdobit čerstvými bylinkami.