16. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Tempura z krevetek a zeleniny
zdroj: Recepty 24/7

​Skořicově ‍křupavá tempura z lahodných krevetek a čerstvé zeleniny – rychlý a snadný recept, ⁢kterým si dopřejete‍ lahodný japonský požitek ⁣přímo‌ v pohodlí vaší‌ kuchyně! Podívejte se‌ na ‌náš recept na tempuru z krevetek⁣ a⁤ zeleniny a obrňte se lahodnou chuťovou‍ explozí.

Suroviny

  • 250g krevetek
  • 1 cuketa
  • 1 mrkev
  • 1 ⁢paprika
  • 100g hladké ⁢mouky
  • 1 vejce
  • 150ml studené vody
  • sůl, pepř, olej na smažení

Postup

  1. Oloupejte⁣ a očistěte zeleninu. ​Nakrájejte​ cuketu, mrkev ​a papriku na⁤ tenké proužky.
  2. Očistěte krevety a odstraňte jim střevo. Osolte a opepřete.
  3. V⁤ misce smíchejte mouku, vejce a studenou vodu, až vznikne ​hladké těsto bez hrudek.
  4. Rozpalte olej na pánvi.
  5. Obalujte krevety a kousky zeleniny v ⁤těstě a vložte je do ⁤horkého oleje.
  6. Smažte do zlatova z obou stran, asi 2-3 minuty⁣ na každou ‌stranu.
  7. Hotové⁢ tempury vytáhněte ​z ⁢oleje a nechte okapat na ⁤papírovém ⁤ubrousku.
  8. Servírujte s pikantní ​omáčkou nebo sojovým dipem.