16. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Skořicově křupavá tempura z lahodných krevetek a čerstvé zeleniny – rychlý a snadný recept, kterým si dopřejete lahodný japonský požitek přímo v pohodlí vaší kuchyně! Podívejte se na náš recept na tempuru z krevetek a zeleniny a obrňte se lahodnou chuťovou explozí.
Suroviny
- 250g krevetek
- 1 cuketa
- 1 mrkev
- 1 paprika
- 100g hladké mouky
- 1 vejce
- 150ml studené vody
- sůl, pepř, olej na smažení
Postup
- Oloupejte a očistěte zeleninu. Nakrájejte cuketu, mrkev a papriku na tenké proužky.
- Očistěte krevety a odstraňte jim střevo. Osolte a opepřete.
- V misce smíchejte mouku, vejce a studenou vodu, až vznikne hladké těsto bez hrudek.
- Rozpalte olej na pánvi.
- Obalujte krevety a kousky zeleniny v těstě a vložte je do horkého oleje.
- Smažte do zlatova z obou stran, asi 2-3 minuty na každou stranu.
- Hotové tempury vytáhněte z oleje a nechte okapat na papírovém ubrousku.
- Servírujte s pikantní omáčkou nebo sojovým dipem.