14. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kvecův šťouchaněc s bramborovou kaší je tradiční české jídlo plné chuti a lahodných kombinací. Připravte si tento výjimečný pokrm doma a pochutnejte si na dokonalé harmonii křupavých kvečů a krémové bramborové kaše. S tímto receptem zaujmete své chuťové buňky i návštěvy!
Suroviny
- 1 kg kveců
- 1 kg brambor
- česnek
- sůl
- pepř
- máslo
Postup
- Nejprve si oloupeme brambory a nakrájíme je na menší kousky.
- V hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme brambory do měkka.
- Mezitím si očistíme kvecův, nakrájíme ho na menší kousky a osolíme a opepříme podle chuti.
- V pánvi rozehřejeme máslo a na něm osmahneme kvecův spolu s prolisovaným česnekem, dokud není měkký a zlatavý.
- Vypuštěný vývar z brambor nevyhazujte, budeme ho potřebovat.
- Vezmeme uvařené brambory, přidáme máslo, sůl a trochu vývaru a za pomoci šťouchacího náčiní vytvoříme bramborovou kaši.
- Smažený kvecův podáváme spolu s bramborovou kaší a můžeme posypat nasekanou petrželkou pro ozdobu.