10. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí rendang s rýží je tradiční indonéské jídlo plné exotických koření a bohatých chutí. Tento recept kombinuje šťavnaté kousky hovězího masa s hustou omáčkou a jemně aromatickou rýží. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a přenesete se přímo do tropického ráje!
Suroviny
- 500 g hovězího masa
- 400 ml kokosového mléka
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- 2 cm zázvoru
- 4 papriky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička čili prášku
- sůl
Postup
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli s rozmačkaným česnekem a na kostky nakrájeným masem.
- Přidáme na tenké proužky nakrájený zázvor, nasekané papriky, kurkumu, čili prášek a osolíme.
- Smažíme cca 5 minut, dokud maso nezezlátne.
- Přilijeme kokosové mléko, přidáme cukr a necháme vařit asi 2 hodiny, občas mícháme.
- Servírujeme s vařenou rýží.