10. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí steak s bílou omáčkou je skvělá volba pro milovníky masa. V tomto receptu se spojuje šťavnatý kousek hovězího masa s lahodnou bílou omáčkou, která dodá jídlu skvělou chuť. Naučte se, jak připravit tento lahodný pokrm doma a nechte se unést jeho vynikajícím aroma. Snažte se používat co nejkvalitnější suroviny pro optimální výsledek.
Suroviny
- 4 kusy hovězího steaku (cca 200g každý)
- 2 lžíce másla
- 2 stroužky česneku, oloupané a nakrájené na plátky
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička citronové šťávy
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve osušte hovězí steaky ubrouskem a osolte je z obou stran.
- Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm plátky česneku.
- Přidejte steaky a smažte je podle preferovaného stupně propečení (řídká krev, středně propečený, propečený).
- V menší kastrůlku smíchejte smetanu, hořčici a citronovou šťávu. Povařte omáčku do zhoustnutí a dochuťte solí a pepřem.
- Po upečení steaky nechte chvíli odpočinout a poté podávejte se smetanovou omáčkou a přílohou dle vlastního výběru.