9. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na tradiční vietnamskou polévku Pho bo obsahuje výrazné kombinace hovězího masa, bylinek a koření. Připravte si tento lahodný pokrm plný exotických chutí a vůní doma!
Suroviny
- 400g hovězího masa (nejlépe hovězího masa na nudle)
- 1 balení rýžových nudlí
- 1 cibule
- 4 hřebíčky
- 1 lžička koriandrových semínek
- 1 lžička černých pepřových kuliček
- 1 lžička kardamomu
- 1 lžička muškátového květu
- 3 hřebíčky skořice
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 limeta
- čerstvá koriandr a bazalka
Postup
- Na suché pánvi opražíme koriandrová semínka, pepřové kuličky, kardamom, muškátový květ a hřebíčky skořice. Rozmačkáme je a dáme do hrnce.
- Přidáme oloupanou cibuli a povaříme s ostatními kořením.
- Přidáme hovězí maso a zalijeme vodou. Vaříme asi 2 hodiny na nízké teplotě.
- Mezitím namočíme rýžové nudle do horké vody a necháme změknout.
- Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru a nakrájíme na tenké plátky.
- Do vývaru přidáme rybí omáčku, cukr a šťávu z limety. Dochutíme solí a pepřem.
- Do mísy dáme namočené nudle, plátky hovězího masa a zalijeme horkým vývarem. Ozdobíme nasekaným koriandrem, bazalkou a limetkou.