8. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné domácí jídlo ve stylu české kuchyně – hovězí s klasickými karlovarskými knedlíky a šťouchanými bramborami. Tento recept je skvělou volbou pro každou příležitost a skloubení křehkých knedlíků s chutným hovězím masem a šťavnatými bramborami vás jistě okouzlí. Vyzkoušejte ho ještě dnes a uvařte si poctivé domácí jídlo plné chutí a vůní.
Suroviny:
- 500g hovězího masa
- 300g brambor
- 4 kousky houskových knedlíků
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 petrželová kořen
- 1 lžíce oleje
- sůl, pepř, majoránka, kmín
Postup:
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, na plátky nakrájenou mrkev a petrželovou kořen.
- Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a krátce restujeme.
- Přidáme koření (sůl, pepř, majoránka, kmín) a zalijeme trochou vody.
- Poté necháme dusit na mírném ohni až do změknutí masa (cca 1,5 hodiny).
- V mezičase uvaříme oloupané brambory ve slané vodě.
- Po uvaření brambory rozmělníme na šťouchané brambory a dochutíme máslem, solí a pepřem.
- Knedlíky uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.
- Po uvaření knedlíky pokrájíme na plátky a podáváme s hovězím masem a šťouchanými bramborami.