7. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyberte si recept na tradiční české jídlo “Knedlo, zelo, vepřo, omáčka“ a užijte si lahodné kombinace vepřového masa, knedlíků a kyselého zelí s chutnou omáčkou. Sledujte krok za krokem, jak připravit toto oblíbené jídlo a pozvěte své blízké k pochutnání. Buďte mistr v kuchyni a inspirovanými tradiční českou kuchyní.
Suroviny
- 500 g mouky
- 400 g vepřového masa
- 1 cibule
- 2 vejce
- 200 ml mléka
- 100 g másla
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 1 lžíce majoránky
Postup
- Nejprve si připravíme těsto na knedlíky. Smícháme mouku se solí, vejci a mlékem. Těsto hněteme do hladkého stavu a necháme odpočinout.
- Mezitím nakrájíme cibuli na jemno a osmahneme na pánvi s máslem. Přidáme nakrájené vepřové maso a osmažíme dozlatova.
- Poté přidáme majoránku, sůl a pepř a zalijeme vodou. Vaříme 30 minut na mírném ohni.
- Z těsta tvoříme knedlíky a vaříme je ve vroucí osolené vodě asi 15 minut, dokud nevyplavou na hladinu.
- Hotové knedlíky podáváme s vepřovým masem a omáčkou. Dobrou chuť!