5. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tradiční česká svíčková na smetaně s domácími knedlíky je lahodný pokrm, který si zamilujete. Kombinace jemného masa, bohaté omáčky a nadýchaných knedlíků je prostě nepřekonatelná. Naučte se připravit tento klasický recept a rozmazlete své chuťové buňky! Suroviny:
- 600g hovězího masa (svíčková)
- 1 cibule
- 3 mrkve
- 2 petržele
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 200ml smetany ke šlehání
- 200ml vývaru
- sůl, pepř, nové koření
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, mrkev a petržel.
- Přidáme na kostky nakrájené maso a osmahneme z obou stran.
- Přidáme hladkou mouku a necháme zasmažit.
- Přilijeme vývar, přiklopíme poklicí a dusíme do měkka.
- V hrnci uvaříme knedlíky podle obalu.
- V mixéru rozmixujeme zeleninu a šťávu z masa, přidáme smetanu ke šlehání a vše znovu promixujeme.
- Smetanovou omáčku přilijeme k masu, promícháme a podáváme se zakysanou smetanou a knedlíky.