2. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Peruánský ceviche s krevetami je osvěžující a chutný pokrm, který vás okamžitě přenesie do teplých krajin Jižní Ameriky. Tento recept kombinuje čerstvé krevety s limetkovou šťávou, chilli papričkami, cibulí a bylinkami, vše podávané s nachos či tousty. Vyzkoušejte tento exotický pokrm a obraťte svou kuchyni o 180 stupňů!
Suroviny:
- 400 g čerstvých krevet, oloupaných a očištěných
- 1 červená cibule, nakrájená na tenké plátky
- 1 červená paprika, nakrájená na drobné kousky
- 1 jalapeňo paprička, jemně nasekaná (dle chuti)
- 1 hrnek čerstvého citronového džusu
- 1 limeta, vymačkaná šťáva
- 1/4 hrnku nasekané čerstvé koriandru
- Morská sůl a čerstvě mletý pepř
Postup:
- Na začátek si připravte všechny suroviny. Krevety nakrájejte na menší kousky.
- V míse smíchejte krevety, cibuli, papriku a jalapeňo papričku.
- Přidejte citronový džus, limetovou šťávu, koriandr, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
- Přikryjte mísu a nechte marinovat v lednici minimálně 30 minut, ideálně však alespoň 2 hodiny.
- Po marinování můžete ceviche podávat s nachos či jiným pečivem jako předkrm nebo jako lehký večeře.