2. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Ceviche z krevet po peruánsku
zdroj: Recepty 24/7

‌Peruánský ceviche s krevetami je osvěžující a chutný pokrm, který vás okamžitě‌ přenesie do teplých krajin Jižní Ameriky. Tento recept kombinuje čerstvé ‌krevety s limetkovou šťávou,‍ chilli papričkami, cibulí a bylinkami, vše podávané s​ nachos ⁢či tousty. Vyzkoušejte tento exotický pokrm a obraťte svou kuchyni ‌o 180 stupňů!

Suroviny:

  • 400 g čerstvých krevet, oloupaných ⁣a očištěných
  • 1 červená cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 1 červená paprika, nakrájená ⁣na‍ drobné kousky
  • 1 jalapeňo paprička, jemně nasekaná (dle chuti)
  • 1 hrnek čerstvého‌ citronového‍ džusu
  • 1 limeta, vymačkaná šťáva
  • 1/4 ⁣hrnku nasekané čerstvé‌ koriandru
  • Morská sůl a⁢ čerstvě mletý pepř

Postup:

  1. Na ‌začátek si připravte všechny⁤ suroviny. Krevety ⁢nakrájejte na⁣ menší kousky.
  2. V míse smíchejte ‍krevety, cibuli, papriku a jalapeňo papričku.
  3. Přidejte⁤ citronový džus, limetovou šťávu, ‍koriandr, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
  4. Přikryjte mísu a ‍nechte‍ marinovat v lednici minimálně 30 minut, ideálně však alespoň 2‌ hodiny.
  5. Po marinování můžete ceviche podávat s nachos či jiným ⁢pečivem jako předkrm nebo jako lehký večeře.