29. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné Tatranky ve zlatém cípu, které vám zaručeně zlomí jazyk! Tento jednoduchý dezert se skládá z křehkých Tatranek zalitých kakaovou polevou a posypaných zlatavými kousky. Nechte se unést chutí a vyzkoušejte tento sladký pokrm ještě dnes!
Suroviny:
- 200g tatranek
- 100g mléčné čokolády
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce kakaa
Postup:
- Čokoládu nakrájejte na menší kousky a dejte do hrnce společně s máslem a medem.
- Na mírném ohni směs postupně promíchejte, dokud se vše nerozpustí a spojí.
- Přidejte kakao a důkladně promíchejte, aby byla směs hladká.
- Tatranky rozdělte na polovinu a rozdělte část čokoládové směsi na jednu polovinu tatranek.
- Poklopte druhou polovinou tatranek a nechte ztuhnout v lednici nebo mrazáku. Hotovo!