29. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Tatranky ve zlatém cípu.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte ‌recept⁢ na lahodné Tatranky ve ⁢zlatém ‌cípu, které vám ‍zaručeně zlomí jazyk! Tento ‌jednoduchý dezert se ⁢skládá z​ křehkých Tatranek zalitých kakaovou polevou a posypaných zlatavými kousky. Nechte se unést chutí a vyzkoušejte tento sladký pokrm ještě dnes!

Suroviny:

  • 200g tatranek
  • 100g⁤ mléčné čokolády
  • 2‍ lžíce másla
  • 2⁤ lžíce⁣ medu
  • 1 lžíce ⁤kakaa

Postup:

  1. Čokoládu nakrájejte na menší kousky a dejte do hrnce společně⁣ s máslem⁢ a medem.
  2. Na mírném ohni ‍směs postupně promíchejte, dokud se vše nerozpustí a spojí.
  3. Přidejte ⁤kakao a ⁣důkladně promíchejte, ⁢aby byla směs hladká.
  4. Tatranky rozdělte na polovinu a rozdělte část čokoládové‌ směsi na ​jednu polovinu tatranek.
  5. Poklopte druhou​ polovinou tatranek a ⁤nechte ztuhnout v lednici nebo mrazáku. Hotovo!