27. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Argentinský biftek s chimichurri
zdroj: Recepty 24/7

​ Argentinský biftek ​s chimichurri ⁤je lahodné ‌a pikantní jídlo, které si zamilují všichni ⁣milovníci masa. Tento recept ‍přináší dokonalé‍ spojení perfektně upečeného‌ bifteku s osvěžující chimichurri omáčkou plnou bylinek a dochucujícími ingrediencemi. Grilovaný biftek s​ chimichurri je skvělou volbou pro všechny, kdo milují argentinskou kuchyni a hledají ‍nové⁢ chuťové​ zážitky. Vyzkoušejte tento recept a připravte si​ lahodné argentinské jídlo plné chuti a vůně!

Suroviny

  • 4​ kusy bifteků ‍(cca​ 200g každý)
  • 1/2 šálku čerstvé petrželové nasekané
  • 1/4 šálku čerstvé nasekané koriandrové
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1/4 šálku červeného​ vinného⁣ octa
  • 1/3‍ šálku ⁤olivového oleje
  • 1 špetka soli a pepře
  • 1 červená cibule, nakrájená na tenké⁢ plátky

Postup

  1. Smíchejte petržel, koriandr, cesnek, ocet, olej, ⁤sůl a pepř v ‍míse⁤ a nechte odležet alespoň hodinu.
  2. Na sporáku si⁣ rozpalte grilovací‍ panev⁣ a nechte ji‌ dostatečně prohřát.
  3. Opečte bifteky⁤ 4-5 minut na každé straně, dokud nejsou​ propečené podle vaší chuti.
  4. Ve‌ chvíli, kdy je‍ maso hotové, vyndejte ⁢ho z pánve a nechte ho odpočinout minimálně 5 minut.
  5. Bifteky‌ servírujte⁣ s ‌chimichurri omáčkou a ozdobte nakrájenou⁣ červenou cibulí.