27. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Houbové rizoto s lilky je lahodná a sýtá večeře plná aromatických hub a svěží zeleniny. Připravte si tento jednoduchý recept a užijte si lahodnou kombinaci chutí.
Suroviny
- 250g hříbků
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 středně velký lilku
- 200g rýže na rizoto
- 600ml zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- čerstvý petržel na ozdobení
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na plátky nakrájené hříbky a lilka a necháme je chvíli restovat.
- Přidáme rýži a vaříme, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu.
- Po postupném přidávání vývaru a vína rýži vaříme do změknutí.
- Na závěr dochutíme solí a pepřem, ozdobíme nasekanou petrželí a můžeme podávat.