26. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Křupavý kroj králíka na grilu.
zdroj: Recepty 24/7

⁣Naučte se‍ připravit ‍křupavý kroj králíka na grilu doma! S⁣ tímto⁤ receptem na grilované ​maso můžete své chuťové buňky rozmazlovat jemností ⁤a křupavostí, ⁣kterou zaručeně oceníte. Vyzkoušejte tento lahodný recept a překvapte ⁤své⁢ blízké neodolatelnou pochoutkou!

Suroviny

  • 1 ⁤králík
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce česneku v prášku
  • 1 lžíce papriky
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejdříve králíka rozkrájejte ⁢na menší kousky.
  2. V misce smíchejte⁣ olivový olej, česnek, papriku, ‍sůl ⁢a pepř.
  3. Kousky‌ králíka potřete ⁢směsí a nechte je marinovat minimálně 30‌ minut.
  4. Předehřejte gril na střední teplotu.
  5. Položte kousky králíka na ‌rozpálený gril a grilujte z obou stran, dokud nebudou křupavé, asi 10-15⁤ minut.
  6. Po upečení ​králíka nechte‍ ho ještě chvíli odpočinout ⁢a pak podávejte s vaší oblíbenou přílohou.