25. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinský steak s chimichurri je lahodný recept, který vás přenese přímo do argentinských krajů. Tento grilovaný steak s pikantní chimichurri omáčkou je dokonalou kombinací chutí a vůní. Vyzkoušejte tento recept a užijte si skvělý večer plný chutí Argentiny.
Suroviny
- 2 kusy argentinského steaku
- 4 stroužky česneku, nakrájené na drobno
- 1 malá cibule, nakrájená na drobno
- 1 červená paprika, nakrájená na tenké proužky
- 1 žlutá paprika, nakrájená na tenké proužky
- 1 půl šálku nasekané petrželky
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce octa
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého pepře
Postup
- Smíchejte česnek, cibuli, petrželku, olej, ocet, kmín, papriku, sůl a pepř v misce a nechte odstát minimálně 30 minut.
- Steaky osolte a opepřete z obou stran.
- Na rozpálené pánvi opečte steaky podle vaší představy (rare, medium, well-done).
- Po upečení nechte steaky minimálně 5 minut odpočívat pod alobalovou folií.
- Servírujte steaky s chimichurri omáčkou a připravenou zeleninou.