25. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Argentinský steak s chimichurri.
zdroj: Recepty 24/7

⁤Argentinský ‍steak s⁤ chimichurri je‍ lahodný ​recept, který vás přenese​ přímo do argentinských‍ krajů. Tento grilovaný steak‍ s pikantní chimichurri omáčkou je dokonalou kombinací chutí a vůní. Vyzkoušejte tento recept a užijte si ‌skvělý večer plný⁣ chutí Argentiny.

Suroviny

  • 2 ‌kusy argentinského steaku
  • 4 stroužky česneku, nakrájené na drobno
  • 1 malá cibule, nakrájená na drobno
  • 1 červená paprika, ⁣nakrájená na tenké ⁣proužky
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na tenké⁣ proužky
  • 1 půl⁤ šálku nasekané petrželky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce octa
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička soli
  • 1‌ lžička mletého⁣ pepře

Postup

  1. Smíchejte česnek, cibuli, petrželku, olej, ocet, kmín, papriku, sůl a ⁤pepř v misce a nechte ⁢odstát minimálně 30 minut.
  2. Steaky ‍osolte a opepřete z obou stran.
  3. Na rozpálené pánvi ⁤opečte steaky podle vaší představy (rare, medium, well-done).
  4. Po upečení nechte steaky minimálně 5 minut odpočívat pod alobalovou folií.
  5. Servírujte steaky s chimichurri omáčkou a připravenou zeleninou.