22. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Vepřové se zelím a knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Luxusní⁣ a chutný recept na​ tradiční⁣ české jídlo – ‍vepřové‌ se⁣ zelím ⁢a knedlíkem. Jemně uzené vepřové s křupavým zelím a ‍měkkými knedlíky ​vytvoří neodolatelnou kombinaci chutí. Pořiďte​ si recept⁤ na našem webu a připravte si lahodné ⁤jídlo ‌doma!

Suroviny

  • 500g vepřového masa
  • 1 hlávka bílého​ zelí
  • 2 cibule
  • 2⁤ stroužky‍ česneku
  • olej⁤ na smažení
  • sůl, pepř, ⁢kmín

Postup

  1. Nejprve ⁢si‍ nakrájejte ⁣vepřové maso na menší kousky⁢ a‍ osolte a opepřete ‍podle‌ chuti.
  2. Na pánvi ⁤rozehřejte olej a‍ osmahněte na ‌něm na kostky nakrájené ⁣maso.
  3. Poté přidejte nakrájenou cibuli a‌ prolisovaný‍ česnek a osmahněte do zlatova.
  4. Přidejte na nudle‍ nakrájené zelí⁤ a ⁤za‍ občasného míchání dělejte 15 minut, dokud zelí ⁣nezměkne.
  5. Přidejte do zelí trochu vody a nechte podusit‌ 10 minut.
  6. Na ‌závěr můžete‍ dochutit⁣ kmínem a podávat s knedlíkem.