Kimchi je tradiční korejský pokrm plný chutí a zdraví. Tato ‌osvěžující směs zelí, papriky, česneku a dalších ingrediencí je fermentována, což přidává ‍výživové hodnoty i jedinečnou ⁤chuť. Naučte‍ se ⁣připravit domácí kimchi a dopřejte si lahůdku plnou probiotik. Vyzkoušejte náš recept⁣ na kimchi ještě dnes!

Suroviny

  • 1 kg čínského zelí
  • ¼ šálku soli
  • 1 lyžice cukru
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 ‍palice⁢ zázvoru, nastrouhaná
  • 2 lžíce rybí‌ omáčky
  • 2 lžíce korejské červené papriky
  • 2 mrkve, nastrouhané
  • 1 cibule, ⁤nakrájená na ⁢tenké plátky
  • 1 jablko, nastrouhané

Postup

  1. Řezané čínské zelí nakrájejte​ na‍ menší kusy ‌a ⁣smíchejte s solí. Nechte ho odpočívat asi 2 ‍hodiny, aby změklo.
  2. Smíchejte cukr, česnek, zázvor, rybí⁣ omáčku a ‍korejskou červenou papriku v misce.
  3. Poté zelí​ důkladně opláchněte pod tekoucí vodou, aby se zbavilo nadbytečné soli.
  4. Přidejte mrkev, cibuli a jablko k zelí a dobře promíchejte.
  5. Přidejte směs s‌ cukrem a ochutnejte. Pokud je potřeba, přidejte více soli.
  6. Dejte kimchi do skleněných nádob a⁣ nechte ho fermentovat při pokojové teplotě asi 2-3 dny.
  7. Pak ho dejte ⁣do lednice a​ nechte ho ⁣dozrát ještě další týden.