Kimchi je tradiční korejský pokrm plný chutí a zdraví. Tato osvěžující směs zelí, papriky, česneku a dalších ingrediencí je fermentována, což přidává výživové hodnoty i jedinečnou chuť. Naučte se připravit domácí kimchi a dopřejte si lahůdku plnou probiotik. Vyzkoušejte náš recept na kimchi ještě dnes!
Suroviny
- 1 kg čínského zelí
- ¼ šálku soli
- 1 lyžice cukru
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 palice zázvoru, nastrouhaná
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce korejské červené papriky
- 2 mrkve, nastrouhané
- 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
- 1 jablko, nastrouhané
Postup
- Řezané čínské zelí nakrájejte na menší kusy a smíchejte s solí. Nechte ho odpočívat asi 2 hodiny, aby změklo.
- Smíchejte cukr, česnek, zázvor, rybí omáčku a korejskou červenou papriku v misce.
- Poté zelí důkladně opláchněte pod tekoucí vodou, aby se zbavilo nadbytečné soli.
- Přidejte mrkev, cibuli a jablko k zelí a dobře promíchejte.
- Přidejte směs s cukrem a ochutnejte. Pokud je potřeba, přidejte více soli.
- Dejte kimchi do skleněných nádob a nechte ho fermentovat při pokojové teplotě asi 2-3 dny.
- Pak ho dejte do lednice a nechte ho dozrát ještě další týden.