17. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento tradiční český recept na klasickou kulajdu s vejcem a houbami. Lahodná polévka plná bohatých chutí a vůní, která potěší vaše chuťové buňky. S jemně uvařeným vejcem a plátky hříbků je tato kulajda skvělou volbou pro chladné dny. Snažte se připravit tuto lahodnou polévku a užijte si dokonalé spojení čerstvých ingrediencí.
Suroviny
- 1 velká cibule
- 200g žampionů
- 2 brambory
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 litr zeleninového vývaru
- 200ml smetany ke šlehání
- 2 vajíčka
- kopr, petržel, sůl, pepř
Postup
- Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli a žampiony.
- Přidáme nakrájené brambory a zalejeme vývarem. Přivedeme k varu a necháme vařit, dokud nejsou brambory měkké.
- Přidáme hladkou mouku rozmíchanou ve smetaně a necháme provařit.
- V druhém hrnci uvaříme vejce natvrdo. Ošoupeme je a nakrájíme na čtvrtky.
- Hotovou kulajdu zahustíme rozšlehaným vajíčkem a podáváme posypanou nasekaným koprem a petrželí.