12. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte skvělou kombinaci francouzského jídla Ratatouille s lahodným kozím sýrem. Tento recept je plný chutí z čerstvých zelenin a jemného kozího sýru, který se krásně doplňují. Vychutnejte si tuto lahůdku plnou vitamínů a minerálů, která se hodí jako hlavní chod nebo jako příloha k masu. S námi se naučíte, jak připravit tento jednoduchý a zdravý pokrm, který potěší vaše chuťové buňky i zdraví. Buďte skvělým kuchařem i ve vaší domácnosti díky tomuto receptu!
Suroviny:
- 2 baklažány
- 2 cukety
- 2 cibule
- 3 papriky (červená, žlutá, zelená)
- 3 rajčata
- 4 stroužky česneku
- 250 g kozího sýra
- olivový olej
- sůl, pepř, bylinky (rozmarýn, tymián)
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nasekanou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidejte nakrájené baklažány, cukety, papriky a rajčata. Podlijte trochou vody a vařte do měkka.
- Ochutnejte solí, pepřem a bylinkami.
- Přendejte zeleninovou směs do zapékací mísy a pokapejte olivovým olejem.
- Přidejte na vrch na plátky nakrájený kozí sýr.
- Zapékejte v předehřáté troubě na 200°C asi 20 minut, dokud sýr nezačne zlatě hnědnout.
- Podávejte teplé s čerstvým chlebem.