7. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit chutí tradičního pokrmu – hovězí s brusinkami a karamelem. Kombinace sladkého karamele a kyselých brusinek dodá vašemu jídlu nezapomenutelný zážitek. Vyzkoušejte náš recept a pochutnejte si na lahodné kombinaci chutí.
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 100g sušených brusinek
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce medu
- 100g cukru
- olej
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Hovězí maso nakrájejte na menší kousky a osolte, opepřete a posypte kmínem.
- Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a osmahněte na oleji ve velkém hrnci.
- Přidejte nakrájené maso a smažte ho dozlatova.
- Přidejte nastrouhanou kůru z jednoho pomeranče a zalejte vodou tak, aby maso bylo zcela ponořeno.
- Přidejte sušené brusinky a med a pozvolna dušte asi 1-2 hodiny, dokud maso nesoftní.
- V menší pánvi rozpusťte cukr a za občasného míchání ho dovete do svétla karamelové barvy.
- Karamel postupně zamíchejte do hotového masa a vařte ještě cca 10 minut.
- Podávejte s rýží nebo bramborami a ozdobte kousky pomeranče.