5. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si autentickou vietnamskou kuchyni s receptem na Pho bo – lahodný hovězí vývar s nudlemi. Tento tradicní pokrm plný chutí a aromatických bylin je skvělou volbou pro milovníky asijské kuchyně. Sledujte krok za krokem náš recept a připravte si lahodnou Pho bo doma!
Suroviny
- 400g hovězího masa (řízek)
- 1 cibule
- 3 hřebíčky
- 1 skořice
- 3 kuličky nového koření
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- 300g nudlí (rýžových)
- čerstvé bylinky (thajská bazalka, koriandr, mátové lístky)
- hrst fazolkových klíčků
- 1 limeta
- kajenský pepř
Postup
- Na suché pánvi lehce opečeme cibuli, hřebíčky, skořici a nové koření, dokud nezačnou vonět.
- Poté zalijeme vodou a přidáme rybí omáčku, cukr a sůl. Vaříme asi 1 hodinu na mírném ohni.
- Maso nakrájíme na tenké plátky a povaříme ve vývaru asi 10 minut.
- V hrnci uvaříme nudle podle návodu na obalu a rozdělíme do mísy.
- Nudle zalijeme horkým vývarem s masem a ozdobíme čerstvými bylinkami, klíčky fazolkových a plátky limetou.
- Podáváme s kajenským pepřem a dalšími omáčkami podle chuti.