3. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Ryzí kachní paštika s hruškou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na ryzí kachní paštiku s ​hruškou, která svým jemným a​ bohatým chutěním zaručeně potěší vaše chuťové buňky. ⁤Tento ​luxusní pokrm je skvělou volbou ​pro speciální příležitosti nebo jednoduše jako lahodná pochoutka k posezení s přáteli. Sledujte náš jednoduchý‌ recept a připravte si ho doma snadno a ​rychle.

Suroviny:

  • 200 g kachní játra
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g másla
  • 1​ malá hruška
  • 50 ml smetany⁣ ke šlehání
  • sůl
  • pepř
  • olej na⁣ smažení

Postup:

  1. Na‍ pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný⁤ česnek.
  2. Přidáme kachní játra a necháme‌ je zezlatit.
  3. Mezitím oloupeme hrušku, ⁤zbavíme jádřinců a nakrájíme na ⁤kostičky.
  4. Po ‌chvíli přidáme do​ pánve ⁣hrušku a necháme⁤ krátce restovat.
  5. Poté směs osolíme, opepříme a přidáme na​ kousky nakrájené máslo. ⁢Dolijeme smetanou a necháme ⁣zvolna probublávat.
  6. Vše rozmixujeme nahladkou pastu a dle chuti případně dosolíme či ⁤opepříme.
  7. Hotovou paštiku necháme vychladnout a uložíme do ‍chladničky. Pak můžeme podávat například s křupavým chlebem či⁣ toastem.