3. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na ryzí kachní paštiku s hruškou, která svým jemným a bohatým chutěním zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Tento luxusní pokrm je skvělou volbou pro speciální příležitosti nebo jednoduše jako lahodná pochoutka k posezení s přáteli. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si ho doma snadno a rychle.
Suroviny:
- 200 g kachní játra
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 50 g másla
- 1 malá hruška
- 50 ml smetany ke šlehání
- sůl
- pepř
- olej na smažení
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme kachní játra a necháme je zezlatit.
- Mezitím oloupeme hrušku, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky.
- Po chvíli přidáme do pánve hrušku a necháme krátce restovat.
- Poté směs osolíme, opepříme a přidáme na kousky nakrájené máslo. Dolijeme smetanou a necháme zvolna probublávat.
- Vše rozmixujeme nahladkou pastu a dle chuti případně dosolíme či opepříme.
- Hotovou paštiku necháme vychladnout a uložíme do chladničky. Pak můžeme podávat například s křupavým chlebem či toastem.