2. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou holubičí polévku se sušenkami, která spojuje bohatou chuť holubic s křupavostí sušenek. Tento tradiční český recept určitě potěší každého gurmána, který rád experimentuje s netradičními kombinacemi chutí. Vyzkoušejte ho hned dnes a nechte se okouzlit jedinečným spojením chutí!
Suroviny
- 2 holuby
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 petrželový kořen
- 1 celerový kořen
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- cca 2 l vody
- soů, pepř
- sušenky
Postup
- Nejdříve oloupeme a nakrájíme zeleninu na menší kousky.
- Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme na menší kousky nakrájené holuby a necháme chvíli osmažit.
- Přidáme zbytek zeleniny, osolíme, opepříme a zalijeme vodou.
- Polévku vaříme do měkka.
- Hotovou polévku scezeneme a přidáme sušenky.
- Počkáme, až sušenky nabobtnají, dochutíme solí a můžeme podávat.