2. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na klasické české bramboráky s masem, které skvěle chutnají a zasytí. Připravte si lahodné bramborové placičky plné voňavého masa a koření a užijte si skvělou chuť domácí kuchyně. S tímto receptem zaručeně uspokojíte hlad celé rodiny! Navštivte naše stránky a objevte další skvělé recepty.
Suroviny
- 4 velké brambory
- 200g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- strouhanka
- sůl, pepř, majoránka
- olej na smažení
Postup
- Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a osolíme. Necháme chvíli odstát, aby se bramborová šťáva vycedila.
- Cibuli a česnek nakrájíme na jemno a osmahneme na pánvi s trochou oleje.
- Přidáme mleté maso a osmažíme dozlatova. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
- K bramborám přidáme vejce a smícháme s osmahlým masem.
- Formujeme placičky a obalíme ve strouhance.
- Smažíme na pánvi na obou stranách dozlatova.
- Podáváme teplé s tatarskou omáčkou nebo jen s kyselou smetanou.