29. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Smažený vepřový řízek s bramborovým salátem je oblíbená tradiční česká pokrm, který potěší chuťové buňky každého gurmána. Vepřový řízek je v křupavé stříži a doplněný bylinkovým bramborovým salátem, který navíc bude skvěle chutnat s čerstvým chlebem. Podívejte se, jak snadno a rychle si můžete připravit tuto lahodnou pochoutku i vy doma.
Suroviny
- 4 plátky vepřového masa
- mouka
- sůl
- pepř
- strouhaný tvrdý sýr
- vejce
- strouhanka
- brambory
- kysaná smetana
- čerstvá petrželka
- olej
Postup
- Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme.
- Plátky masa obalíme v mouce, poté ve rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance smíchané se strouhaným sýrem.
- Plátky masa opečeme na rozpáleném oleji dozlatova.
- Brambory oloupeme, nastrouháme a smícháme s nasekanou petrželkou a kysanou smetanou.
- Bramborový salát osolíme a podáváme s vepřovým řízkem.