28. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou a zasytující kulajdu s vajíčkem a houbami. Tento tradiční český recept si zamilujete pro jeho bohatou chut a jednoduchou přípravu. Ideální volba pro chladné podzimní dny! Uvařte si ji ještě dnes a pochutnejte si na dokonalé kombinaci houbového základu, vajíčka a bylinek.
Suroviny
- 1 velká cibule
- 200g hub (ideálně žampióny)
- 1 litr zeleninového vývaru
- 2 brambory
- 200ml smetany ke šlehání
- 2 vajíčka
- kopr, petržel na ozdobení
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli do sklovata, přidáme na nudličky nakrájené houby a dusíme do změknutí.
- Přilijeme vývar a přidáme oloupané a nakrájené brambory. Vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
- Přilijeme smetanu ke šlehání a podle chuti osolíme a opepříme.
- Zvlášť uvaříme dvě měkká vajíčka.
- Hotovou kulajdu servírujeme posypanou posekaným koprem a petrželí a s osmaženým vajíčkem na vrchu.