27. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Klasický český recept na oblíbené jídlo knedlo vepřo zelo buchta smaženek. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm plný chutí a vůní tradiční české kuchyně. Jemné knedlíky s masem a zelím podávané s křupavými smaženými buchtami jsou skvělou volbou pro každou příležitost. Sledujte náš snadný recept a připravte si skvělou večeři pro celou rodinu.
Suroviny
- 400g vepřového masa
- 1 hlávka zelí
- 500g brambor
- 2 kousky buchty
- 2 vejce
- strouhanka
- sůl, pepř, kmín
- máslo na smažení
Postup
- Nejprve si oloupeme brambory, nakrájíme je na menší kousky a uvaříme v osolené vodě do měkka.
- Vepřové maso nakrájíme na menší kousky a osmahneme na pánvi s máslem. Přidáme nasekané zelí a dusíme do změknutí.
- V míse rozšleháme vejce, přidáme nakrájenou buchtu na menší kousky a promícháme. Vzniklou směs dochutíme solí, pepřem a kmínem.
- Z uvařených brambor vyrobíme bramborové těsto a rozválíme ho na pomoučeném vále.
- Na těsto rozprostřeme směs s buchtou a navrch přidáme masovou směs se zelím.
- Z těsta sestavíme buchtu a pečeme v troubě na 180°C asi 40 minut.
- Poté buchtu upečenou nakrájíme na plátky a smažíme na pánvi dozlatova.
- Hotové knedlo vepřo zelo buchta smaženky podáváme teplé s čerstvým salátem. Dobrou chuť!