26. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodnou pečenou kachnu s ovocem, která je skvělou volbou pro sváteční tabuli. Kachna je perfektně upečená a má šťavnaté maso, které skvěle ladí s ovocnou omáčkou. Nechte se okouzlit tímto lahodným pokrmem plným chutí a vůní!
Suroviny
- 1 kachna (cca 2 kg)
- 2 jablka
- 2 hrušky
- 100 g sušených meruněk
- 100 g ořechů
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- čerstvý tymián
- sůl, pepř
- olej
Postup
- Načtěte troubu na 180 °C.
- Očistěte kachnu a osušte ji papírovým ubrouskem. Osolte a opepřete jak zvenku tak uvnitř. Naplňte ji na kostičky nakrájenými jablky, hruškami, sušenými meruňkami, ořechy, cibulí, česnekem a tymiánem.
- Pokapte kachnu olejem a vložte do trouby na 2,5 – 3 hodiny, případně podle velikosti kachny. Občas kachnu podlijte vlastní šťávou.
- Po upečení nechte kachnu odpočinout alespoň 15 minut, poté ji nakrájejte a podávejte s pečenými brambory nebo zeleninou.